Trip advisor

Μήλος: Όλα όσα μπορείς να κάνεις σε 3 μέρες

  • 6

    ΣΚΑΦΗ

  • 5

    ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Δεν έχετε επισκεφθεί ακόμα το Κλέφτικο, τη σπηλιά της Συκιάς, το ακρωτήριο Βάνι ή ακόμα και το νησί Πολύαιγος; Θέλετε να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά του κόλπου του Γέρακα και της παραλίας του Γέροντα; Είστε στο σωστό μέρος!

Στη Μήλο πήγαμε σχεδόν αποκλειστικά για τις εντυπωσιακές της παραλίες.

Το γεγονός ότι κάποιες δεν είναι καν προσβάσιμες με αμάξι – αλλά μόνο με πλοίο ή σκάφος, μας κίνησε ακόμα πιο πολύ το ενδιαφέρον. Γνωρίζαμε φυσικά ότι η Μήλος πρόκειται για ένα αρκετά τουριστικό νησί, το οποίο συνεπάγεται αφενός πολλούς τουρίστες αφετέρου υψηλές τιμές. Έτσι επιλέξαμε να την εξερευνήσουμε στις αρχές του Σεπτέμβρη, ένα μήνα που αγαπάμε πολύ και “ταξιδιωτικά”.

Εμείς μείναμε μόνο τρεις μέρες (άντε τρεισήμισι!).

To διάστημα αυτό μόνο αρκετό δε είναι για να αποκτήσεις μια πλήρη εικόνα του νησιού σε χαλαρό ρυθμό. Αν κι εσύ έχεις λίγες μέρες στη διάθεσή σου διάβασε τις προτάσεις μας για να κινηθείς “έξυπνα” και να ευχαριστηθείς την πανέμορφη Μήλο.

Επίσκεψη στο σεληνιακό Σαρακίνικο

Αυτό που κάνει ιδιαίτερο το Σαρακίνικο είναι τα τεράστια, λευκά, ηφαιστειογενή του πετρώματα. Περπατάς και νιώθεις σαν να είσαι στη Σελήνη, τόσο εντυπωσιακό είναι αυτό το μέρος! Το Σαρακίνικο ενδείκνυται κυρίως για να το δεις και να φωτογραφηθείς, όταν δεν έχει αέρα!

Γνωριμία με τα Σύρματα στον Φυροπόταμο

Τα Σύρματα είναι χρωματιστά χαμηλά σπιτάκια που χρησιμοποιούσαν παλιά οι ψαράδες για να αποθηκεύουν τις βάρκες τους. Το κάθε σπίτι έχει διαφορετικό χρώμα γιατί οι ψαράδες έπρεπε να διακρίνουν από μακριά το σπίτι τους επιστρέφοντας σε αυτό, νωρίς το πρωί. Φυσικά αυτά τα σπίτια στη Μήλο ήταν και μόνιμος τόπος κατοικίας τους.

Φαγητό στη Μέδουσα στα Μανδράκια

Όταν βρεθείς στο βόρειο τμήμα του νησιού, δηλαδή κοντά στο Σαρακίνικο και στον Φυροπόταμο, δε πρέπει να χάσεις τα Μανδράκια. Ένα ακόμα πολύ γραφικό ψαροχώρι με Σύρματα που αξίζει να ανακαλύψεις αλλά και να τιμήσεις το μοναδικό καφενείο-εστιατόριο που υπάρχει εκεί. H “Μέδουσα” είναι πρόταση γιατί εκεί αγναντεύεις με την ησυχία του τη θάλασσα απολαμβάνοντας τέλειους ψαρομεδέζες!

Μανδράκια Μήλος

Και μετά από μια περιπλάνηση στο βόρειο κομμάτι της Μήλου σειρά έχει το νότιο και οι επικές παραλίες Φυριπλάκα και Τσιγκράδο. Πρόκειται για δυο παραλίες σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους, με διαφορετικές “χάρες”. Στην πολύ ρηχή και αμμώδη Φυριπλάκα θα πας για να ευχαριστηθείς μπάνιο και έχεις και την επιλογή να κινηθείς είτε στο οργανωμένο κομμάτι της είτε στο ανοργάνωτο, αυτό που επιλέξαμε εμείς. Ένας τεράστιος βράχος μες τη θάλασσα χωρίζει νοερά τα δυο κομμάτια της παραλίας, ενώ αν έχεις τύχη ή πας νωρίς το πρωί μπορεί να πετύχεις και φυσική σκίαση κάτω από κάποιο βράχο.Στο Τσιγκράδο, για να έχεις πρόσβαση στη παραλία έχεις δυο τρόπους: είτε να κατέβεις (με δική σου ευθύνη πάντα!) πιάνοντας ένα “σκοινί’’, είτε με καγιάκ από την παραλία Φυριπλάκα (κοστίζει 20 ευρώ για μια ώρα).

Ηλιοβασίλεμα στην Πλάκα – Μήλος

Για το τέλος αφήσαμε το Κλήμα, το ψαροχώρι με τα πολύχρωμα σπιτάκια (τα Σύρματα) που νιώθεις σαν να σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή. Το Κλήμα είναι καλύτερα να το επισκεφτείς κατά το ηλιοβασίλεμα, εκείνη την ώρα που τα πολύχρωμα σπιτάκια παίρνουν ένα χρυσό χρώμα. Μην απογοητευτείς από τον πολύ κόσμο που συρρέει στην περιοχή. Κάπου θα βρεις και την δική σου γωνιά για να βγάλεις τις φωτογραφίες σου. Μπορείς, επίσης, να μείνεις στην περιοχή λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα, που το φως ακόμα παιχνιδίζει με τα Σύρματα και οι τουρίστες έχουν απομακρυνθεί. Ακόμη, έχε στο νου σου πως κάποια από αυτά τα σπιτάκια ενοικιάζονται, σε υψηλές όμως τιμές.

Το νησί της Μήλου είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να απολαύσετε όμορφες παραλίες, γνωστές κι απομονωμένες. Νοικιάζοντας το σωστό σκάφος από το Poseidon Milos Boat Rental, μπορείτε να απολαύσετε καθημερινές εκδρομές στο νησί. Με ενοικίαση σκάφους θα ανακαλύψετε στη Μήλο κάθε ειδυλλιακό μέρος του νησιού μας.

© 202{1-9} poseidonmilos.gr ~ all rights reserved designed & developed by overmedia.gr